Acupunctuur Jeong

Blog

woensdag 20 april, 2022

Sterk na Covid

‘Sterk na Covid’.

Uit nieuwsberichten is wel duidelijk geworden dat veel mensen nog lang last kunnen hebben van de nasleep van Covid. Dat Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) kan helpen bij veel van deze klachten is bekend. Terwijl heel veel mensen inmiddels van hun klachten geholpen zijn door TCG therapeuten van verschillende disciplines, is dit nog niet zo bekend. Daarom staat dit onderwerp centraal in de week van de TCG van 19 t/m 22 april 2022 die georganiseerd wordt door mijn vakvereniging Zhong. Deze nieuwsbrief is hier helemaal aan gewijd.

Naast lichamelijke klachten zoals doge hoest of benauwdheid, pijn op de borst, vermoeidheid, verminderde spierkracht, hartkloppingen, slapeloosheid, niet kunnen focussen door concentratieverlies, diarree, verlies van reuk en smaak is er vaak ook sprake van mentale en emotionele klachten. Het ondergaan van TCG behandelingen kan het herstelproces aanzienlijk bevorderen.

Er wordt in de TCG niet alleen gekeken naar de oorzaak van de specifieke klachten van het moment, maar ook worden de eventuele gezondheidsproblemen van vóór de Covid meegenomen. In deze holistische benadering wordt nagegaan hoe het gehele ziekteproces is verlopen en beleefd. Ook emotionele aspecten zoals angst worden meegenomen. Deze aanpak kan bijdragen aan het overwinnen van de symptomen van Long Covid.

Ben je benieuwd hoe andere mensen inmiddels zijn geholpen door een behandeling?

Klik HIER voor de site van de week van TCG met alle relevante informatie.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op