Acupunctuur Jeong

Blog

woensdag 9 februari, 2022

Serie: Easy meditation 3

Challenge 1: 30 dagen mediteren

Kenmerken van de geest 

Alles wat je ziet, hoort en ervaart in je leven heeft het kenmerk van verbondenheid. Met andere woorden, de menselijke geest verbindt alles wat hij ervaart. Een psychologische term is een zeer belangrijke term die ‘automatische associatie’ wordt genoemd. Automatisch woord betekent dat het vanzelf blijft plakken. Alle emotionele toestanden en gedachten die worden ervaren wanneer een psychologisch kenmerk zoals ademen (ademen zonder wil) wordt gewekt, heeft het kenmerk dat het verbonden is. Met dit principe kunnen twee routines worden gecreëerd.

1. Een ochtendroutine en een nachtroutine

Een ochtendroutine waarmee je comfortabel de dag door kunt brengen en een nachtroutine waarmee je rustig je dag kunt indelen. Omdat het avond is, val ik met een ontspannen geest in slaap, dus mijn kalme geest domineert mijn emoties en als ik ’s ochtends mijn ogen open, zeg ik: ‘Oh, het is comfortabel. Je voelt dat je goed geslapen hebt.

1) Ochtendmeditatie: je moet je gelukkig voelen. Adem dus wat harder. Zodra je wakker wordt, kun je ademen op de futon (bank op het bed).

Als je wakker wordt, adem in en adem uit. Begin de dag met een rustige geest. Als je het ambitieus wilt maken, maak het dan groter dan normaal. Adem zo dat je borstkas uitzet, alsof je in een bos ademt.

Voel het gevoel van ademen terwijl het intensiveert dan normaal. Dit is een stevige pauze, dus je kunt het zo vaak herhalen als je leeftijdsgetal (je hoeft het niet 20 minuten, 30 minuten en 1 uur te doen).

Als je de verhoogde sensatie kunt voelen met een sterke ademhaling -> Je kunt van de eerste emotie een gelukkig gevoel maken.

Voel het gevoel van ademen terwijl je meer dan normaal inademt en meer uitademt dan normaal.

Buiten adem geeuwen betekent dat het lichaam vannacht moe was. Als je je op je ademhaling concentreert, kun je de sensaties van je hele lichaam nu nauwkeurig voelen, zodat je kunt geeuwen of je erg moe voelt.

2) Avondmeditatie: ’s Avonds ontstaan ​​complexe emoties, dus je hebt een meer ontspannen gevoel nodig dan een verheven gevoel; rustig ademen. ’s Avonds is het goed om je meer te bekommeren om de lengte dan om de intensiteit.

Adem dus iets langer dan normaal. Eeeeen – tweeee – driiieeee  ademt langzaam in en eeeen – twwwweee – driiiieeeee ademt langzaam uit. Alleen al door langer dan normaal adem te halen, wordt het parasympathische zenuwstelsel gestimuleerd en komt u in een ontspannen toestand.

Het is goed om het voor een lange periode in de avond (in bed) te doen.

Wanneer je het gevoel van ademen voelt, word je geest meer geconcentreerd en word je geest meer en meer ontspannen. En gedachten zijn georganiseerd. Hoe langer je ademt, hoe langer het duurt voordat dit is opgelost. Neem dus de tijd om je gedachten te ordenen in plaats van met vermoeidheid te gaan liggen.

Als je je op je ademhaling concentreert, heb je de eigenschap om in die tijd ingewikkelde gedachten te ordenen. Ik adem in en uit zo vaak als mijn leeftijd: ik kan de tijd nemen om te kalmeren en mijn complexe gedachten in de dag te ordenen. Dit is een manier om de geest te herstellen.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op