Acupunctuur Jeong

Blog

donderdag 12 oktober, 2023

Q&A

vragen:

  • Doet prikken met naalden niet heel erg pijn?

Het is niet raar dat mensen denken dat acupunctuur pijn doet, immers, prikken met een naald doet pijn. Toch is een acupunctuurbehandeling niet pijnlijk. Hoe kan dat? Acupunctuurnaaldjes zijn heel dun waardoor je geen pijn voelt als ze worden geplaatst. Wat voel je wel? Soms een klein prikje, maar pijnlijk is dat niet. Soms voel je iets wat op een golfje lijkt. Dat is een teken dat er iets gebeurt in he lichaam: de energie (Qi genaamd) gaat stromen. Na een paar seconden ebt dat gevoel weer weg. Iets anders wat je kunt voelen tijdens de behandeling is een heerlijke ontspanning. Na de behandeling worden de naaldjes voorzichtig verwijderd. Ook dat kan een lichte sensatie geven, maar meestal voel je er niks van. Het ontspannen gevoel blijft.

  • Helpt acupunctuur niet alleen bij het stoppen met roken?

Veel mensen kennen wel iemand die met behulp van acupunctuur is gestopt met roken. Daardoor is het beeld ontstaan dat acupunctuur alleen daarbij helpt. En inderdaad, acupunctuur werkt daar goed bij omdat het de ontwenningsverschijnselen tegengaat, zoals nervositeit, eetbuien, obstipatie, hoofdpijn of somberheid. Een acupuncturist kan je echter ook helpen bij allerlei andere klachten zoals pijn, sper-, pees- en gewrichtsklachten, hooikoorts en andere allergieën, slaapstoornissen en vruchtbaarheidsproblemen en overgangsklachten, maag- en darmstoornissen, ademhalingsproblemen en vermoeidheidsklachten. Alle reden dus om acupunctuur te overwegen, ook als je niet rookt.

  •  Helpt acupunctuur niet alleen als je erin gelooft?

Sommige mensen kunnen zich niet voorstellen dat een paar naaldjes het verschil kunnen maken voor je gezondheid en al helemaal niet als zo’n naaldje wordt geplaatst op je enkel terwijl je last hebt van je buik. Voor hen is het hocus pocus, dus moet je erin geloven als je er iets aan wilt hebben. Gelukkig werkt acupunctuur ook voor mensen die er niet in geloven. Inmiddels heeft omvangrijk wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat acupunctuur wel degelijk positieve resultaten geeft. Bezoek eens het “Kenniscentrum” op de website van de NVA. Behalve wetenschappelijk onderzoek is er ook de jarenlange ervaring dat acupunctuur werkt. Het wordt al zo’n vijfduizend jaar met succes toegepast. je hoeft er dus niet in te geloven om er veel profijt van te hebben.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op