Acupunctuur Jeong

Blog

dinsdag 21 maart, 2023

onverwachte oorzaken die het risico op een hartaanval verhogen

Slaapgebrek, te veel eten, migraine en overmatig alcoholgebruik verhogen het risico op een hartaanval. Een plotselinge ziekte zoals een hartaanval heeft meestal voorlopersymptomen en preventie door het verwijderen van risicofactoren is de beste optie. In feite is een hartaanval wereldwijd een belangrijke doodsoorzaak in veel landen. Er zijn verschillende redenen waarom het hart plotseling stopt met werken. Bijvoorbeeld, als je meestal minder dan 6 uur per nacht slaapt, kan slaapgebrek ook het risico op een hartaanval verhogen. Laten we eens kijken naar enkele onverwachte oorzaken van een hartaanval.

◆ Koud weer Koude kan een grote schok voor het hele lichaam zijn. Buiten zijn in de winter kan de bloedvaten vernauwen waardoor het moeilijker wordt voor bloed om het hart te bereiken. In deze situatie moet het hart harder werken om het lichaam warm te houden. Intensief sporten in koud weer kan geen verstandige keuze zijn.

◆ Slaapgebrek Als je regelmatig niet genoeg slaapt, kunnen stemmingswisselingen toenemen en kun je moe worden en neemt ook het risico op een hartaanval toe. Volgens gerelateerd onderzoek hebben mensen die meestal minder dan 6 uur per nacht slapen twee keer zoveel kans op een hartaanval als mensen die 6-8 uur slapen. De exacte oorzaak is niet bekend, maar niet genoeg slapen kan de bloeddruk verhogen en ontstekingen veroorzaken, wat beide slecht is voor het hart.

◆ Te veel eten Te veel eten kan meer dodelijke gevolgen hebben dan alleen maar toenemende tailleomvang. Als je in één keer veel voedsel eet, neemt de hoeveelheid stresshormoon norepinefrine in je lichaam toe, wat de bloeddruk en hartslag verhoogt en bij sommige mensen zelfs tot een hartaanval kan leiden. Een zeer vette maaltijd kan ook tijdelijk de hoeveelheid vet in je bloed verhogen en sommige bloedvaten beschadigen.

◆ Migraine Mensen met migraine hebben later meer kans op een hartaanval dan mensen zonder migraine. En de voortekenen van migraine – dat wil zeggen vreemde geluiden of emotionele toestanden die beginnen voordat hoofdpijn begint – lijken sterker geassocieerd te zijn met hartziekte.

◆ Verkoudheid of griep Wanneer uw immuunsysteem vecht tegen externe indringers kunnen ontstekingen ontstaan die uw hart en slagaders kunnen beschadigen. Uit één onderzoek bleek dat mensen met luchtweginfecties twee keer zoveel kans hebben op een hartaanval. Maar na slechts enkele weken na bevestiging van infectie keerde het risiconiveau terug naar normaal. Het aantal gevallen van myocardinfarct neemt ook toe tijdens griepuitbraken. Daarom is het raadzaam om griepvaccinaties te krijgen.

◆ Astma Als u deze longaandoening heeft neemt uw kans op myocardinfarct met ongeveer 70% toe zelfs als u deze onder controle hebt met inhalatoren blijft uw risico hoger dan normaal . Mensen met astma hebben mogelijk de neiging om pijn op de borst, die mogelijk vroege tekenen van myocardinfarct zijn, te negeren vanwege hun astma . Artsen zeggen dat ze nog steeds niet precies weten of ademhalingsproblemen myocardinfarct veroorzaken of gewoon een gemeenschappelijke oorzaak ontsteking hebben.

◆ Overmatig alcoholgebruik Drinking one glass a day may seem to help protect the heart from disease, but excessive drinking can have the opposite effect. Over time, alcohol can raise blood pressure, increase bad cholesterol and cause weight gain, all of which can impair heart function. Even short-term drinking can have these negative effects.

◆ Het is bekend dat negatieve of positieve intense emoties zoals woede, verdriet en stress hartproblemen veroorzaken, maar zelfs gelukkige gebeurtenissen kunnen soms leiden tot hartaanvallen. Hartaanvallen kunnen worden veroorzaakt door emoties die verband houden met verrassende verjaardagsfeestjes, bruiloften of de geboorte van een kleinkind.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op