Acupunctuur Jeong

Blog

zaterdag 22 oktober, 2022

Mijn oude vriendinnen

Foto’s gemaakt in Kroatië 5-6 jaar geleden

Afgelopen juni ontmoette ik weer oude vrienden in Korea. Ik ontmoet elkaar altijd als ik naar Korea ga, maar deze keer kwam ik naar mijn huis om 3 dagen en 2 nachten te spelen.

*********************

Dit zijn de vrienden die ik ontmoette toen ik een 18-jarige eerstejaars was en sindsdien zien we elkaar. Naarmate de tijd verstreek, waren er een aantal omstandigheden.

 1

– Eén heeft twee scheidingen achter de rug, is hersteld van kanker en heeft dit jaar een nieuwe baan. Ze is slim in beleggen, dus ze heeft vóór haar huwelijk in aandelen en onroerend goed geïnvesteerd.

We ontmoetten elkaar na een lange tijd en we waren enthousiast om ideeën te delen en plannen te maken over haar nieuwe (kleine) bedrijf. Nu, enkele maanden later, werpt haar nieuwe baan beetje bij beetje zijn vruchten af.

– Eén persoon verloor haar man bij een ongeval, hertrouwde, kreeg nog een kind en leeft nog steeds goed. Die investering is zo verdomd goed dat ik niet weet hoe groot haar fortuin is. In tegenstelling tot mijzelf die in Nederland woonten een Hyundai rijd, woont zij in Korea en rijdt in een Duitse auto.

– Eén vriendin is altijd wijs geweest en voedt haar dochter en zoon nog steeds goed op. Ze leeft goed met haar man, die onveranderlijk aanhankelijk en oprecht is.

– En ik die over Nederland alleen van windmolens, tulpen en klompen afwist, woon daar nu, een leven waar ik nooit aan had gedacht.

********

Die vrienden vlogen een paar keer naar Europa en gingen samen op reis. De mees t memorabele foto’s  voor mij gemaakt in Nationaal Park Kroatië.

(Dit is een foto die ik 5-6 jaar geleden met mijn vrienden in Kroatië heb gemaakt. Ik wil het heldere en blauwe dal water zien stromen in de bergen van het nationale park dat vroeger een spectaculair uitzicht over Kroatië was)

Vriendschap is voor altijd..

Ik geloof niet in deze woorden. Ik heb zelfs een onderzoek gelezen waaruit bleek dat vriendschappen vaak na 20-25 jaar eindigen, hoe hecht ze ook zijn.

Er zijn ook redenen om te verhuizen, te trouwen of te scheiden, ongelijkheid in sociale relaties, maar er zijn veel gevallen waarin ze geleidelijk in verschillende dingen geïnteresseerd raken en op een natuurlijke manier en op een vreedzame manier uit elkaar groeien.

Hoe dan ook, we zijn al meer dan 30 jaar vrienden. Het betekent dat we allemaal een beetje moeite hebben gedaan om deze relatie te behouden.  We kennen elke familiegeschiedenis, een liefdesverhaal van vreugde en tranen. Wat we nu nog meer kunnen delen, is ‘Samen oud worden’.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op