Acupunctuur Jeong

Blog

dinsdag 11 januari, 2022

Koreaanse eten en knoflookgeur

<Boodschappen: last weekend(08-jan-2022)

Koreaans eten en knoflookgeur?

Ik hou van knoflook, uien, en prei. Deze groenten worden gekenmerkt door een sterke smaak en een goede gezondheid.
Onder hen is knoflook een van de gezonde voedingsmiddelen die nooit wordt weggelaten. Ik hou van de geur en smaak van knoflook.

Koreanen eten ook rauwe knoflook gedoopt in Gochujang(rode peper pasta). Er is ook een verhaal in de Koreaanse mythologie dat een beer een vrouw werd nadat ze 100 dagen knoflook in een hol had gegeten. Dit verhaal wordt gewoon vaak genoemd in het leven. Knoflook wordt dus als groente gebruikt, niet als specerij.

Ik hou van knoflook, dus ik doe er hier en daar veel van. Maar tegelijkertijd maak ik me zorgen: “Wat als ik knoflook ruik?” Omdat er mensen zijn die van knoflook houden, maar ik weet dat de meeste westerlingen geen knoflook eten en zelfs de geur haten. En we weten ook dat knoflook ingebakken zit in het lichaam. Kaas is hetzelfde.

Ik woon al 18 jaar in Nederland. Ik heb lang geleefd, maar Koreaans eten is nog steeds het beste. Dus als ik Koreaans kook, gebruik ik veel prei/bosuien, uien en knoflook. Toch at ik ’s ochtends geen voedsel met die sterke geur en pakte brood voor de lunch, maar op een gegeven moment (van ongeveer een jaar geleden?) nam ik rijst en bijgerecht in plaats van brood.

Gisteren pakte ik een bijgerecht met veel knoflook en nam het mee.

Afgelopen zaterdag ging ik voor het eerst sinds lange tijd naar een grote Aziatische winkel in Groningen. Ik ging en kocht de dingen die je op de foto’s ziet. De meeste zijn gekocht met spullen die Emmen’s Toko niet heeft.
Anderen kunnen ook worden gekocht bij Emmen Toko. Het probleem is dat ik de heb Bean Sprouts gekocht die je daar ziet (die op Tauge lijken op de achter kant).

Het bijgerecht gemaakt met knoflook en sesamolie na het koken van de Bean Sprouts is zo lekker dat ik het op zaterdag 3 dagen achter elkaar heb gegeten. En gisteren weer in een lunchbox verpakt.  Het was de eerste keer dat ik in een jaar at, dus ik was opgewonden hahaha😅

Er was dus een probleem vandaag. Een van de mensen die in hetzelfde gebouw werkt doet mijn praktijkdeur dicht, ze vertelde: het ruikt naar knoflook. Gisteren rook het gebouw naar knoflook” vermoedelijk was ze dus bang dat ik vandaag weer tussen de middag eten met knoflook zou eten.

Als je erover nadenkt om de deur te sluiten, denk ik dat je het zeker moet weten in plaats van het gewoon over te slaan. Ik ging naar het kantoor en vroeg het aan andere mensen. Ze zeiden ook dat ze soms ruiken. En ze zei dat het niet prettig is. Toen zei ik dat ik niet zou blijven eten als iemand  het niet prettig vindt. En de persoon die over knoflook sprak, zei bedankt, maar ik zei geen sorry.

En ik verloor mijn eetlust en at geen lunch. Toch had ik de hele dag geen honger.

Een van de dingen waar ik op mijn hoede ben, is dat ‘gevoelens geen houdingen worden‘. Dus ik dacht een beetje na. Ik voelde me even slecht, maar

–  Toch was ik dankbaar dat ze met me praatte en me verhinderde om herhaaldelijk geuren af te geven. Het moet moed hebben gekost om te spreken hierover.

– En ze zei niet dat ik niet mocht eten, maar probeerde dit probleem op te lossen door de deur passief te sluiten; Met andere woorden, die mensen deden ook concessies.

– En het was wel begrijpelijk. Dus ik voelde me opgelucht.

Af en toe kan ik een bijgerecht meenemen dat geen knoflook/ui/prei bevat, maar ik ben van plan om een ​​lunchbox in te pakken met gezond en lekker brood.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op