Acupunctuur Jeong

Blog

vrijdag 19 november, 2021

Komkommer kimchi

Ingrediënten: (biologisch) 1 komkommer, 1 bosui, 2 teentjes knoflook, 1/2 zout, 1 rode peperpoeder

1. Snijd de komkommer in makkelijk te eten stukjes.
2. Snijd de ui en groene ui in de maat die geschikt is voor de komkommer.
3. Meng 1 en 2 en meng alle geperste knoflook en zout en rode peperpoeder.
4. Bestrooi met sesamzaadjes om het smaakvoller te maken.

** Komkommer, ui, groene ui en knoflook zijn allemaal groenten met uitstekende antioxiderende effecten.

Komkommer kimchi eten emmen

1. Verhoogt het lichaamswater.

Wandelaars dragen komkommers in plaats van water om naar boven te klimmen, niet alleen omdat ze honger hebben. Volgens USDA-gegevens zijn komkommers waterrijk, met een watergehalte van 95%. Bevat 114 gram water per 120 gram komkommer. Komkommers zijn ook een bron van kalium en magnesium.

2. Je zult veel vitamine K kunnen consumeren.

Waterrijke komkommers, en ook spinazie, boerenkool en broccoli, zijn goede bronnen van vitamine K. Vitamine K, een in vet oplosbare vitamine, speelt een belangrijke rol bij de eiwitsynthese en botgroei. Vitamine K-tekort veroorzaakt een slechte hemostase tijdens het bloeden. Eén komkommer voldoet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine K. Het levert ook 17% van de aanbevolen dagelijkse voedingsstoffen.

3. Het helpt bij een dieet.

Een komkommer heeft slechts 18 calorieën. Komkommer is een van de calorie armste groenten die we kunnen eten. Omdat ze weinig calorieën en veel water bevatten, kan het eten van komkommers je helpen gewicht te verliezen terwijl je een vol gevoel behoudt.

4. Kan het risico op het krijgen van prostaatkanker verminderen.

Komkommers zijn een goede bron van een voedingsflavonoïde genaamd fisetin. Hoewel er meer onderzoek nodig is, hebben vroege studies aangetoond dat fisetin krachtige ontstekingsremmende, antioxiderende, neuroprotectieve eigenschappen tegen verouderingscellen en cardiorespiratoire beschermende eigenschappen heeft. Bovendien heeft fisetin kankerbestrijdende effecten, die de progressie van prostaatkanker kunnen vertragen.

5. Het beschermt de gezondheid van het oog.

Antioxidanten, luteïne en zeaxanthine zijn plantaardige stoffen die de gezondheid van de ogen ondersteunen. Volgens een recensie gepubliceerd in het European Journal of Nutrition zijn luteïne en zeaxanthine de enige carotenoïden die zich ophopen in het oog, en elk speelt een belangrijke rol in het visuele systeem. Het binnenkrijgen van voldoende van deze voedingsstoffen is essentieel voor de gezondheid van het oog en vermindert het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD). Komkommers bevatten elk 70 microgram van twee carotenoïden. Dat wil zeggen, het bevat 7% van de dagelijkse inname.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op