Koken voor mijn moeder 2-1(Kimchi)
Ik kocht de ingrediënten, 5 kolen, 2 radijsjes.
Kimchi is het soulfood van Koreanen. Je kunt het vergelijken met Hollandse friet, maar het is toch net even anders. Want friet wordt niet bij elke maaltijd gegeten.
Koreanen eten elke dag kimchi. En het komt op elke tafel, en er zijn veel transformatie en variaties en variaties.
Het proces om het te maken is echter niet eenvoudig. Het is niet iets dat in slechts 30 minuten kan worden gemaakt.
1. Koop ongeveer 5 kolen en pekel ze met zout.
U kunt tijd besparen door water toe te voegen en te beitsen.
Ik voeg echter helemaal geen water toe, bestrooi gewoon met zout en augurk, dus het duurt meestal ongeveer 48 uur.
2. Bereid door alle andere ingrediënten (appel/peer, prei/bosuien, knoflook, paprika, uien, vissaus…..) te malen.
3. Maak kruiden door de ingrediënten in stap 2 te mengen met geraspte radijs en rode peperpoeder.
Breng vervolgens de hierboven bereide dingen tussen elke kool aan en eet deze op. In Korea is er naast grote koelkasten een aparte Kmchi-Koelkast waarin kimchi wordt bewaard.
Dit is om kimchi lang vers te houden. Dus een tweedeurs koelkast (we hebben meestal een grote koelkast nodig omdat we veel bijgerechten nodig hebben) en een kimchi koelkast zijn de basis.
Mensen die hebberig zijn om te koken hebben ook 2-3 koelkasten.
Mijn moeder zet elk type kimchi in de kimchi-koelkast en bewaart koekjes, snoep, gedroogde inktvis/ansjovis, enz., en bewaart ook fruit en rijst.
Er zijn verschillende redenen waarom Koreanen een kimchi-koelkast nodig hebben.
– Kimchi staat altijd 1-3 keer per dag op tafel. Daarom is het gebruikelijk om veel tegelijk op te slaan.
– Er zijn talloze soorten kimchi. Je kunt kimchi maken met allerlei groenten die moeilijk in vreemde talen te vertalen zijn, zoals kool, radijs, groene ui en radijs.
– Zelfs tomaten, perziken en druiven kunnen met kimchi worden gemaakt.
– De kimchi koelkast biedt een optimale omgeving voor kimchi.
Dit zijn geen koelkasten, ze zijn kimchi-koelkasten voor alle soort kimchi of groeten ook.
Toen ik in Korea woonde, heb ik kimchi maar twee keer gemaakt. Dat verhaal gaat de volgende keer verder.