Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

dinsdag 21 maart, 2023

Wondroos/openwond

Wondroos

Wondroos is een medische infectie van de huid en onderliggende weefsels. Het wordt ook wel erysipelas genoemd. De infectie veroorzaakt roodheid, afstand, warmte en pijn op de huid. Deze symptomen verspreiden zich zelden snel en kunnen samengaan met koorts en koude rillingen. Wondroos kan worden behandeld met antibiotica en het is belangrijk om de symptomen te melden bij een arts om complicaties te voorkomen.

  1. Vrouw, 70+

: ze wilde graag afvallen

maar had ze ook andere klachten:

  • COPD
  • 1 jaar lang open blijvende wonderoos
  • altijd onrustig/paniekerig
  • borstkanker gehad
  • enzovoort

Soms zie ik patiënten die met een groot verband/band/gaasje op de wond komen omdat het niet geneest. In de meeste gevallen is het echter niet vanwege open wonden (open wond been), maar in de meeste gevallen komen ze om andere redenen. Ik denk dat het komt omdat ze niet de verwachting hebben dat open wonden kunnen worden behandeld.

Deze klant kwam ook om een andere reden naar mijn praktijk, niet alleen vanwege wondroos die maar niet wil genezen. En na het zien van de wond, toen ik een vraag stelde, antwoordde zij over haar wondroos.

Deze klant had een jaar geleden wondroos aan beide benen en had 7 kuren, maar het linkerbeen had nog steeds blijft. (De rechterkant was wel genezen met een kuur). Ik, acupuncturist Jeong, kan die niet-genezende wond echter niet zomaar negeren.

Deze persoon kwam om een heel andere reden, dus ik vergat een foto te maken van de wonderoos in originele staat. De reden dat zij naar mijn praktijk kwam was afvallen, dus concentreerde ik me op dat deel. Meestal is de acupunctuurbehandeling met afvallen effectief, maar de volgende keer dat ze terugkwam, viel ze niet af.

Uitgaande van de reden,

  • Leeftijd: 70+
  • Darmaandoening: Tijdens de 7 antibiotica kuren zijn veel nuttige bacteriën in de darmen verdwenen, dus de verwachting was dat het moeilijk zou zijn om af te vallen.
  • De positieve kant was echter dat zodra zij de acupunctuurbehandeling kreeg, de gewoonte om snacks/zoete dingen te eten onmiddellijk verdween.
  • En de lichamelijke en geestelijke klachten waren allemaal verdwenen.

En de klant had het eerst niet eens over wonderoos. Echter, net als bij andere open wonden, waren bij het 5e bezoek na in totaal 4 behandelingen de wonden allemaal genezen en bleven er alleen sporen over.

De vrouw maakte een zesde afspraak, maar zegde deze af. Omdat de wondroos volledig genezen was en de toestand verder normaal was, zou geen verdere behandeling nodig zijn geweest.

Als de wond om wat voor reden dan ook niet goed geneest, is het aan te raden om acupunctuur te ondergaan. Als resultaat van wat ik de afgelopen 8-9 jaar heb gezien, zijn open wonden altijd genezen. Het is echter jammer dat er nooit iemand naar mijn acupunctuurpraktijk is gekomen vanwege open wonden. Het was omdat ik het had opgegeven omdat de patiënten werden verteld dat er geen manier meer was om te behandelen, zelfs niet in een groot ziekenhuis. De meeste van hen komen vanwege hevige pijn of denken aan acupunctuur. Afgezien daarvan (vooral immuun gerelateerd; huidziekten, reumatoïde artritis, COPD, PDS, enz.) zijn er zoveel dingen die u kunt doen met acupunctuur.

Als er dergelijke wonden aan de buitenkant van het lichaam zijn, is de kans groot dat er ook dergelijke wonden aan de binnenkant van het lichaam zijn. En als de uitwendige wond is genezen, betekent dit dat de inwendige wond ook is genezen.

De meeste wondroos patiënten zijn genezen, maar zoals de zojuist genoemde patiënt, kunnen ze een jaar of meerdere jaren lijden. Er wordt echter geconcludeerd dat men zich geen zorgen hoeft te maken als er een acupunctuurbehandeling wordt ondergaan met Sa-am (koreaanse)acupunctuur.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op