Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

donderdag 29 juni, 2023

Trismus/Kaakklem

Trismus wordt in het Nederlands kaakklem genoemd. Het is een medische aandoening waarbij de kauwspieren strak worden en het moeilijk maakt om de mond te openen. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder tandheelkundige ingrepen, trauma aan de kaak of bepaalde medische aandoeningen. Behandeling van kaakklem is afhankelijk van de onderliggende oorzaak en kan fysiotherapie, medicatie of een operatie omvatten. Maar een acupunctuurbehandeling is ook zeer wel mogelijk.

Trismus maakt veel dagelijkse dingen lastig – kauwen, slikken, praten, tandenpoetsen, zelfs ademhalen. De aandoening kan veroorzaakt worden door tandproblemen, kanker en kankerbehandeling, een operatie, trauma, of andere factoren.

★★ hoofd klachten:

 • Sinds wanneer: 3 weken geleden
 • Aanleiding: 3 weken geleden een wortelkanaalbehandeling (boven- en beneden kaak) gehad
 • Symptomen:
  • patiënt kon haar mond niet openen:
  • kauwen, slikken zijn moeilijk en pijnlijk
  • Last van duizelingen
  • Pijn in de kaak
 • Slapen: slecht met deze pijn

Deze patiënt werd beter na de eerste behandeling en had geen problemen meer na de derde behandeling. In totaal zijn er 4 behandelingen afgerond. Soms klagen patiënten over pijn en ongemak na een tandheelkundige behandeling. Als je voor een ander probleem naar het ziekenhuis komt en per ongeluk een tandheelkundige behandeling krijgt en pijn hebt, gaat het meestal na één acupunctuurbehandeling beter. Deze patiënt wachtte echter drie weken, dus het duurde iets langer, maar na elke behandeling ging het beter.

Net als bij de pijn van Trismus verdragen de meeste mensen het, denkend dat het na een tijdje zal verdwijnen. Als het echter na verloop van tijd niet verbetert, wordt de acupunctuur overwogen. Ik weet uit meerdere ervaringen dat acupunctuur heel goed werkt bij pijn na een tandheelkundige behandeling. Aarzel niet om te kiezen voor acupunctuur.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op