Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

vrijdag 21 januari, 2022

Reumatoide artrose en degeneratieve artrose

Verschil

reumatoïde artritis

degeneratieve artritis

Chronische inflammatoire systemische ziekte veroorzaakt door afwijkingen in het immuunsysteem van het lichaamEen ziekte waarbij het kraakbeen rondom het bot is weggesleten of gescheurd door veroudering, sport of schade
Voornamelijk tussen de 20 en 30 jaar, de verhouding vrouw: man is 3:145+, 75+ senioren 80%
auto-immuniteit, familiegeschiedenis, enz.Ouder worden, ongevallen in de familiegeschiedenis, zwaarlijvigheid, enz.
Gewrichten tussen polsen en vingers, kleine gewrichten in de voeten, etc.Voornamelijk kniegewricht, schoudergewricht, heupgewricht, vingertopgewricht, etc.
Komt symmetrisch voor in hetzelfde gewricht aan beide zijdenasymmetrie in één gewricht
Vermoeidheid, gewrichtsstijfheid en pijn, gewichtsverlies, lichte koorts, droge ogen, droge mond, longontsteking, pericarditis, enz. 

Gewrichtspijn, botuitsteeksel, ernstig “O” -been

De pijn wordt meestal veroorzaakt door stijve gewrichten bij het wakker worden in de ochtend.Pijn neemt toe bij gezamenlijk gebruik, verlicht bij rust

Patiënten met reuma en artritis zie ik vaak in mijn Praktijk. Kortom, gelukkig kan acupunctuur veel verbeteren. Toen ik hier voor het eerst mee aan de slag ging, verbaasde ik mezelf vaak. Nee, hoe kan ik het lichaam (en de geest) genezen met deze dunne naald???? Ik was zo verrast dat ik vaak vragen stelde.

Hieronder zal ik een paar klinische voorbeelden opschrijven die ik me kan herinneren.

Casus 1: Vrouw, 50+, reuma, kon niet lopen, lichaam is stevig, diagnose reuma op 12-jarige leeftijd

Deze vrouw kwam in februari in 2015 (ben net begonnen met mijn praktijk). Ik herinner het me nog goed, omdat het een koude februari was en de vrouw zonder sokken kwam. Ik kreeg te horen dat de vrouw geen sokken kon dragen omdat bukken moeilijk was.

En ze vertelde dat zij in een appartement naast mijn praktijk woonde, dus ze kwam te voet, maar ze kon niet lopen. Na een paar behandelingen kon ze echter zelf gaan wandelen en sokken aantrekken. Het betekent ook dat de pijn sterk wordt verminderd.

Tijdens de behandeling was de pijn 1 of 2 dagen erg hevig, maar daarna werd het veel beter.

De patiënt heeft slechts 10 behandelingen gehad en is na 7 jaar niet teruggekomen voor behandeling. Ik heb haar maar één keer gezien. Ongeveer 3-4 jaar geleden liep ik in de buurt voor een wandeling tijdens de lunch, en zag ik haar ook wandelen.

Toen ik zag dat de vrouw met beide handen in haar jaszak liep, leek het alsof er geen probleem was om te lopen terwijl ze balanceerde.

Als je voorzichtig moet lopen, zal het niet gemakkelijk zijn om met beide handen in je zakken te lopen… .

Casus 2: Vrouw, 55+, Reuma,

– OS: in 2004 definitief geconstateerd als Reuma

– Veel pijn in spieren

– Erg moe

– Onvermogen om gedurende lange tijd te lopen, zoals wandelen

– Nachtplassen: 7-8 keer

Sterker nog, ik zie veel reuma- en artritispatiënten, dus ik kan ze niet allemaal onthouden. Maar deze patiënt herinner ik mij nog goed.

Dit komt omdat deze vrouw die vanwege pijn niet kon lopen, zei dat zij en haar man onmiddellijk na één behandeling 10 kilometer heen en terug konden lopen, vol energie waren en al het huishouden en de schoonmaak konden doen.

Na de tweede behandeling (met meer naalden) werd de pijn echter erger en daarna weer beter. Dit is een behandelingsproces dat onvermijdelijk is.

Acupunctuur wordt genezen door het proces van diastole – pijn – uitscheiding. Pas als je slaapt, ruimen de cellen het afval op. Als je in slaap valt, is dat geen bijwerking; niet kunnen slapen is wel een bijwerking.

Daarna ging het weer beter. Meestal krijgen patiënten ongeveer 10 behandelingen, maar deze patiënt voltooide in totaal 4 behandelingen. Bij het laatste bezoek had de vrouw geen pijn en was de nocturie 2-3 keer verminderd.

En de pijn heeft haar niet meer uit haar slaap gewekt. Deze vrouw is na in totaal 4 behandelingen niet meer teruggekomen en ik kan niet geloven dat ze na 4 behandelingen volledig genezen is.

De verwachting is echter dat de intensiteit van de pijn aanzienlijk zal afnemen in vergelijking met voorheen.

********

Reumatoïde artritis en artritis zijn gevallen die heel goed kunnen worden behandeld met acupunctuur. Aarzel niet om een ​​acupunctuurbehandeling in een nabijgelegen locatie te zoeken.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op