Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

dinsdag 28 februari, 2023

Neurodermitis/atopisch eczeem

  1. 6 maanden oude baby, zwaar Neurodermitis

symptomen :

  • Heel erg eczeem
  • Ernstige wonden door krassen over het hele lichaam
  • Slecht slapen
  • Ze wil altijd bij mama blijven
  • Vaak boeren(ondanks ze 6 maanden oude baby was)

Het was de eerste keer dat ik zo’n jong, erg atopisch eczeem zag. De baby krabde met zijn kleine handjes aan alle delen die zij kon aanraken, dus de wonden waren ernstig (armen, benen, buik, voeten, enz.) en er waren veel sporen van atopie op haar hoofd en rug.

Haar lichaam jeukte, dus ze was geïrriteerd en ze kon ’s nachts niet slapen. En het was niet eens zo’n grote baby.

En ik maakte me ook zorgen, omdat niemand acupunctuur op een 6 maanden oude baby kon aanbrengen. Af en toe waren er patiënten van slechts 5 en 6 jaar oud, maar het was de eerste keer voor een baby van 6 maanden oud.

Gelukkig kon ik de uitdaging aan omdat ik al eerder had geleerd om zonder naalden met een (zieke) baby om te gaan.

Ouders wilden geen chemicaliën op hun kind gebruiken en de ouders waren bekend met acupunctuur (het waren Duitsers die vlakbij de grens woonden, maar voordat ze verhuisden, zeiden ze dat hun ouders ook een keer per week acupunctuur gingen halen in een andere Duitse stad), dus stuurden ze hun pasgeboren baby naar acupunctuur. Ik denk dat ik erover dacht om het op te geven.

Kortom, het gaat nu heel goed met de baby. Zij is in totaal 8 keer behandeld en de babypatiënt komt niet meer. De laatste keer dat de baby is behandeld was op 8 september vorig jaar (09-08-2022), wat betekent dat het effect van acupunctuur al ruim een half jaar aanhoudt.

Ondertussen is de moeder van de baby ook meermaals voor acupunctuur geweest en daarna is de vader van het kind als patiënt bij mij gekomen en heb ik gehoord dat het goed gaat met het kind zonder problemen.

Het was merkbaar dat de groeisnelheid van het kind versnelde naarmate zij een goede nachtrust kreeg. Volgens de ouders speelde het kind erg goed en is altijd vrolijk.

Ik denk dat als ze wat ouder wordt en haar immuunsysteem stabieler wordt, ze opgroeit met weinig problemen.

Het was een waardevolle gelegenheid om te ervaren dat atopisch eczeem behandeld kan worden zonder direct de naald te plaatsen.

Neurodermatitis

Neurodermitis, ook wel atopisch eczeem genoemd, is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door jeukende, ontstoken en geïrriteerde huid. Het kan optreden bij mensen van alle leeftijden, maar komt het meest voor bij zuigelingen en jonge kinderen. Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om de symptomen van neurodermitis te verlichten, waaronder moisturizers, corticosteroïden en immunomodulatoren.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op