Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

woensdag 23 november, 2022

Nasleep van een auto-ongeluk

Soms zie ik mensen die lang geleden een auto-ongeluk hebben gehad. De naweeën van het ongeval van 10 of 15 jaar geleden lopen tot op de dag van vandaag door en ze hebben soms veel hinder en pijn in hun dagelijks leven. Onlangs zag ik een patiënt die 30 jaar geleden een verkeersongeval heeft gehad en sindsdien lijdt.

Om allereerst de conclusie te zeggen: het wordt echt beter, ook al is het ongeluk zo lang geleden.

 1. Vrouw, 50+, 2007 auto ongeluk , hoofdpijn van gevaarlijke vorm

Symptomen:

 • Thunderclap hoofdpijn, Hersenkneuzing
 • PCS: Chronische Post Commotioneel Syndroom:
 • Symptomen: Milt abrupt, gebroken schouder blok, hersenkneuzing, linkerknie kapot (paar keer geopereerd), hoofdhuid trekt constant
 • Altijd moe en futloos
 • Ze wilde altijd creatief en actief zijn, maar kan dit nu niet meer (draai (motivatie?) is verloren)
 • Pijn in gewrichten (vingers, knie)

In totaal werd ze 12 keer behandeld met acupunctuur, waarvan de laatste 12e behandeling,  4 maanden na de vorige behandelingsdatum was. Omdat het was om te controleren hoe het vorderde / of er enige regressie was. Toen ze echter na vier maanden terugkwam, zei ze dat alles was verbeterd; ze was nog steeds pijnvrij en begon haar hobby weer. Ik besloot contact met haar op te nemen als er weer een gezondheidsprobleem was, maar sindsdien heb ik niets meer van haar gehoord, dus ik denk dat het wel goed komt (gaat?) met haar.

 1. Man, 80+, auto ongeluk in 1992 (precies 30 jaar geleiden)

Hij kon zich met een scootmobiel verplaatsen maar kon niet lopen zelfs niet met een rollator. Toen hij kwam had hij nog extra pijn, vermoedelijk door een beknelde zenuw. Hij kwam met een rolstoel samen met zijn familie. En hij had veel moeite om op de behandeltafel te gaan liggen (in hoogte verstelbaar bed) maar na de behandeling voelde hij meteen veel minder pijn; ook bij het bewegen (zenuwknel behandeling gaat heel goed met acupunctuur).

Hij komt steeds voor oude klachten. Na de 3e behandeling vertelde hij dat hij eerder hier moest komen om behandeld te worden. Want op dat moment mankeerde hij niets.

Daarna kwam de pijn langzaam terug, maar het resultaat was toch veel beter dan vroeger en ook was er meer behandeling voor nodig. Elke keer werd hij beter en begon oefeningen om zelf te lopen. Op een moment kan hij alleen in het centrum lopen of wandelen in een mooi park (op dit moment heb ik hem alleen 5 keer behandeld).

 1. Vrouw, 20+, auto-ongeluk en daarvoor al een keer gevallen

Symptomen:

 • Rugpijn
 • Borstpijn straalt uit naar andere kant,
 • Duizelig
 • Hoofdpijn
 • Gestrest
 • Misselijkheid

Ik heb haar alleen 3 keer behandeld en alle klachten waren weg en tot nu toe geen probleem.

 1. Vrouw, 20+, na haar ongeluk kon ze niet diep ademen, chronische oorontsteking

Symptomen:

 • Na het ongeluk (toen ze 13 was) was het pijnlijk onder een rib
 • Als ze diep ademt dan pijnlijk
 • Constant oorontsteking

Ze was jong, dus tussen de behandeling verdween meteen de pijn onder haar rib; dus kon ze meteen diep ademen. Ik geloof wel dat ik haar 3-4 keer behandelde en haar moeder en vader werden ook mijn patiënten.

En een keer zijn haar moeder en de jonge vrouw teruggekomen als een verjaardagscadeautje voor haar dochter. Want naast alle klachten konden ze zich heel rustig en lekker voelen tijdens acupunctuur.  Je vraagt je misschien af hoe je je lichaam en geest kunt kalmeren terwijl je acupunctuur (met naalden) krijgt, maar het is waar. Als je het niet gelooft, ervaart u het dan zelf maar. Hahaha.

En ook: Whiplash/zweepslag

Ik kan me niet alles herinneren (vooral hun naam; als ik geen naam kan herinneren dan kan ik niet hun dossier vinden) maar als patiënten lange tijd pijn en ongemak hadden na een auto-ongeluk of een fietsongeval van 10 jaar geleden, werd alles beter. Dus, laat de tijd niet voorbij gaan en laat u met acupunctuur behandelen.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op