Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

maandag 24 juli, 2023

Muggenbeet

Muggenbeet

Symptomen van muggenbeten

Deze patiënt kwam terug van een reis naar Italië en werd daar door een aantal muggen gebeten. Niet slechts op één of twee plekken, maar er zaten rode muggenbeten over zijn hele rug en er werden ook muggenbeten op zijn gezicht gevonden. Hij krabde zichzelf zo hard dat het begon te bloeden.

Naast de ernstige jeuk had hij ook pijn(door muggenbeten), dus wilde hij zo snel mogelijk behandeld worden.

Hoewel ik nog nooit eerder een patiënt met symptomen van muggenbeten had behandeld, dacht ik dat het een allergische reactie was en dat het met acupunctuur behandeld kon worden. Als deze patiënt acupunctuur overweegt voor de symptomen van muggenbeten, betekent dit dat de symptomen serieus zijn. Daarom heb ik de patiënt meteen gevraagd om langs te komen toen hij belde.

Zodra ik de naalden plaatste verdween binnen vijf minuten de jeuk en pijn. We hebben geen nieuwe afspraak gemaakt omdat de patiënt relatief snel (binnen 3 dagen) een behandeling kreeg en omdat de jeuk en pijn tijdens de behandeling al verdween.

Als de jeuk of pijn opnieuw zou beginnen, hadden we afgesproken om onmiddellijk te bellen voor een nieuwe afspraak, maar dat was niet nodig. Dit betekent dat de acupunctuurbehandeling effectief was; hetzij volledig herstel, hetzij op een niveau dat de patiënt kon verdragen.

Dit geval laat zien dat symptomen van muggenbeten ook kunnen worden behandeld met acupunctuur.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op