Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

vrijdag 15 september, 2023

Menstruatiepijn

Af en toe ontvangen we e-mails waarin om hulp wordt gevraagd, maar ze komen niet allemaal voor behandeling. En hoewel ik een paar keer patiënten met menstruatiepijn heb behandeld, kwam het zelden voor dat de pijn zo ernstig was als bij deze patiënt.

  1. 20+, vrouw: menstruatie klachten, hooikoorts, overmatige zweten handen
    • Sinds wanneer: sinds 13 jaar (menstruatie begonnen)
    • 5 weken lang bloed(2 dagen geleiden was zo pijnlijk in het hele lichaam)
    • Slapen: slecht bij menstruatie pijn
    • Allergie klachten in de ogen en neus

Mensen lijken niet te weten dat menstruatiepijn gemakkelijk kan worden behandeld met acupunctuur. Af en toe ontvangen we e-mails waarin om hulp wordt gevraagd, maar ze komen niet allemaal voor behandeling. En hoewel ik een paar keer patiënten met menstruatiepijn heb behandeld, kwam het zelden voor dat de pijn zo ernstig was als bij deze patiënt.

Bij deze patiënte was de moeder mijn klant, dus de patiënte kwam via haar moeder.

Toen zij mij voor het eerst bezocht, had zij een zichtbaar zwarte ogenkring en een heel bleek gezicht door een lange, onrustige slaap. Uiteraard bleef de pijn 24/24 uur per dag aanhouden.

De pijn verdween tijdens de eerste behandeling en toen ze een week later terugkwam, zei ze dat er bijna geen pijn meer was. Bloedingen die enkele weken aanhielden, stopten na één behandeling. Uiteraard verdween de allergische reactie (bijna). Er werden in totaal vijf behandelingen uitgevoerd en gedurende die tijd voelde ze wat pijn terwijl ze een examen moest afleggen, maar ze zei dat het een soort pijn was waar ze helemaal geen last van had. De behandeling werd in bevredigende staat afgerond.

Ze beloofde terug te komen als ze weer menstruatiekrampen zou krijgen, maar na enkele maanden leek het goed met haar te gaan.

Een van de meest effectieve behandelingen voor acupunctuur is het behandelen van menstruatiepijn, dus ik hoop dat veel vrouwen niet zullen aarzelen en een acupunctuurcentrum bij hen in de buurt zullen bezoeken.
Natuurlijk zijn de meeste patiënten die met menstruatiepijn komen, degenen met kinderwensen, wat betekent dat gevallen waarin ze puur door menstruatiepijn komen zeldzaam zijn.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op