Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

donderdag 20 oktober, 2022

(Lymfe) Oedeem therapie

Lymfoedeem en redeem 

Cause of swelling(edema) of the legs. flat illustration (with explanation text).

Lymphedema, also known as lymphoedema and lymphatic edema

Varicose veins on a female senior legs. The structure of normal and varicose veins. Concept of dry skin, old senior people, varicose veins and deep vein thrombosis or DVT

A swollen foot and ankle and a normal foot. Vector illustration of the disease

Edema swollen hand or arm. Lymphedema, eodema disease vector. Cartoon human body forearms and hands, swollen and healthy arms, fingers, wrists and elbows comparison

     ****  Mijn eerste behandeling met lymfoedeem was in 2015 toen ik begon met mijn acupunctuurkliniek. Een man van in de 70 kreeg rugpijn, en zijn hele rechterbeen was 20-30% dikker dan zijn linker.

En toen ik voor een tweede behandeling langskwam, was ik verrast. “Mijn been, dat dik was van het lymfoedeem, werd plotseling beter; kun je dit geloven? Ik niet.”

Ik was verbijsterd door het feit dat ik dit voor het eerst zag tijdens het vergelijken van zijn beide benen; de patiënt die binnen een week bij mij kwam, al gewend was aan het oedeemvrije been. En hij kwam met zijn vrouw, die leed aan ‘onrustig benensyndroom’, en ook zij werd beter; echter voor een moment!! (Een onrustig benensyndroom is ook heel goed te behandelen met acupunctuur. Mijn advies is dan: niet elke nacht lijden, maar kom acupunctuur halen).

Natuurlijk verbeterde zijn rug goed, dus ik stopte met de behandeling en heb die twee patiënten sindsdien niet meer gezien. Dat was mijn eerste behandeling voor oedeem.

***Lymfoedeem bij borstkankerpatiënten:

Tijdens een borstkankeroperatie worden ook de lymfeklieren in de oksel verwijderd en stroomt het lymfevocht in de arm niet goed meer naar het hart, wat kan leiden tot zwelling van de handen en armen.

Helaas heeft nog nooit iemand een acupuncturist bezocht voor lymfoedeem. Er wordt dan een compressieverband gedragen en men leeft vervolgens met het ongemak dat ermee gepaard gaat. Het betekent ook dat veel mensen niet weten dat er veel behandelingen mogelijk zijn met acupunctuur.

  • In geval van neuralgie dat verscheen na een borstamputatie, maar lymfoedeem kan behandeld worden;
  • Bij intermitterende pijn na een borstamputatie 5 jaar geleden, maar lymfoedeem is volledig verdwenen;
  • In de meeste gevallen zijn lymfeklieren beschadigd.

Ik zeg zelfverzekerd, na 3 behandelingen keer je terug naar je normale armdikke. Maar ik denk dat het wel onderhoud nodig heeft. Bij)1 / 4 – 6 weken).

Omdat lymfoedeempatiënten met andere symptomen naar de Acupunctuurpraktijk komen, stoppen ze met de behandeling als de symptomen verdwijnen. Dus ik kan je nu niet vertellen dat hoe het lymfoedeem van die patiënten op dit moment zouden gaan. 

Ik kan echter gerust zeggen dat behandeling met acupunctuur veel verbetert, dus als je last hebt van lymfoedeem of alle soort van oedeem is acupunctuur aan te raden.

Naast lymfoedeem is er ook algemeen oedeem. Meestal zijn er gevallen waarbij de pijn hevig(ze weten ook niet dat komt door oedeem/vocht vast zitten)is, of zijn er mensen die langdurig last hebben van kniepijn door zwelling in de knie. Veel van deze mensen komen vanwege pijn naar de acupunctuurkliniek. Zelfs als lymfoedeem kan worden behandeld, is er geen reden dat algemeen oedeem niet kan worden behandeld. Iedereen met oedeem is welkom.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op