Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

vrijdag 25 november, 2022

Hoofdpijn

 Hoofdpijn is ook een veel voorkomend symptoom. Kortom, het is niet moeilijk om hoofdpijn te hebben.

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Variëren per leeftijd.

De snelste genezing was na twee keer een behandeling met acupunctuur. Hoe jonger je bent, hoe sneller je geneest.

         

  1.  Vrouw, 40+ ernstige migraine

Deze patiënt is lang geleden geweest, maar ik herinner me haar omdat zij ernstige migrainehoofdpijn had. Verschillende testen toonden geen duidelijke oorzaak. In het begin werd de behandeling eenmaal per week gedurende 4 weken gegeven, daarna werd de behandelingsperiode verlengd tot eenmaal per 2 weken, 3 weken en 4 weken. Hoofdpijn werd elke dag geregistreerd via haar agenda, met tot 72 dagen zonder hoofdpijn. Tot die tijd was er niets aan de hand, maar toen de vrouw na 4 weken terugkwam, zei ze dat ze zware migraine had. Daarna werd de behandeling gestaakt.

Nu ik meer ervaring heb opgedaan, zou ik hebben geadviseerd om elke 2-3 weken te komen in plaats van eens in de 4 weken, maar in die tijd liet ik het gewoon aan het oordeel van de patiënt over en gaf ik mijn mening niet. Als er 72 dagen geen hoofdpijn was, betekende dit dat het therapeutische effect van acupunctuur groot was, maar het blijft jammer dat ik het niet kon pushen. Het is dus lang geleden, maar ik herinner me de patiënt nog steeds.

Hoofdpijn kan op een dag terugkomen. Bij een nieuwe behandeling verdwijnt het echter weer. Ik heb nooit gedacht dat hoofdpijn moeilijk te behandelen is.

De behandelingsperiode kan echter iets langer zijn, maar als u al meer dan 25 jaar last heeft van hoofdpijn, is het goed om dit een paar weken of maanden te laten behandelen. Ook is in zeer zeldzame gevallen een regelmatige onderhoudsbehandeling/preventieve behandeling vereist.

  1.  Man, 50+ elke dag hoofdpijn en stressvolle full-timer baan
  • elke dag 8 stuks paracetamol

Deze patiënt is lang geleden behandeld, maar het is gedenkwaardig omdat hij zei dat hij 8 pijnstillers per dag slikte. Dat betekent dat je de maximale hoeveelheid pijnstillers per dag neemt, en als je meer dan 4000 mg per dag overschrijdt, waarschuw je dat je lever vanaf dat moment (problemen krijgt) gaat rotten.

De patiënte kwam bij mij na dagelijks 8 pijnstillers te hebben ingenomen en heeft in totaal 9 behandelingen gekregen. Op dat moment verdwenen de hoofdpijn en stress of werden hij minder, dus werd de behandeling gestaakt. Dat gebeurt al zo’n 5 jaar geleiden. Hoe het nu gaat, weet ik niet, maar aangezien hij sindsdien niet meer is geweest, denk ik dat hij het relatief goed doet.

  1.  Man, 79 jaar, jeuk en dagelijks hoofdpijn

Deze patiënt kwam vanwege jeuk in zijn lichaam. Na lang geleden last te hebben gehad van een bloedvergiftiging, kwam er jeuk in het lichaam voor die van plaats naar plaats ging en had hij ongeveer 8 jaar last van hoofdpijn.

CONCLUSIE: De jeuk verdween na 2-3 behandelingen en zijn hoofdpijn was bijna verdwenen (na 4 behandelingen). Hij besloot het over 3 weken nog eens te proberen.

  1.  Vrouw, 40+ (toen)net verhuisd

Een patiënt die in het verleden hoofdpijn had en beter werd na acupunctuur, maar na haar verhuizing naar Emmen kreeg deze patiënt weer hoofdpijn. Dit verdween na 2 behandelingen en meer dan 1 jaar geen bezoek meer (naar verwachting gaat het dus goed).

  1. Een 22-jarige jong vrouw

Er zijn nogal wat gevallen waarin jonge mensen vanaf de adolescentie last hebben van hoofdpijn. Meestal komen jongeren niet gemakkelijk naar een Acupunctuurpraktijk, maar ze komen vaker als er iemand in hun familie is waarvan de behandeling effectief is geweest. Een voorbeeld hiervan is deze patiënt. Ze had sinds 16 jaar migraine.

Na de tweede behandeling verbeterde zijn toestand, dus de behandeling was voltooid. Geen hoofdpijn meer tot nu toe.

*******

Ik kan ze me niet allemaal herinneren, en ik heb alleen degenen opgeschreven die relatief recent zijn gekomen. Hoofdpijn is niet moeilijk met acupunctuur. Duidelijk wordt het beter. Het kan echter ooit een beetje terugkomen, maar dan moet je het gewoon opnieuw laten behandelen.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op