Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

vrijdag 13 oktober, 2023

Diabetes

Diabetes

Ik zie elke dag diabetespatiënten. Dit betekent dat er veel mensen zijn die met andere symptomen op bezoek komen, maar diabetes als onderliggende ziekte hebben. De meeste patiënten hebben ook hoge bloeddruk en hyperlipidemie.

Het is misschien moeilijk te geloven dat diabetes, hoge bloeddruk en hyperlipidemie kunnen worden behandeld met acupunctuur, maar de meeste patiënten zien verbetering op alle drie de niveaus (als je twijfelt, kom dan onmiddellijk. Je zult het geloven als je het zelf ervaart).

Hoewel ze voor pijn komen, hebben patiënten van in de zestig of ouder niet alleen pijn, maar ook veel onderliggende ziekten. Daarom wordt er een behandeling gegeven om het lichaam in evenwicht te brengen. Het aantal gebruikte naalden is dus ook groot. Als gevolg hiervan zullen ziekten waarvan men dacht dat ze met medicijnen konden worden behandeld, verbeteren. Via dit artikel wil ik mensen met diabetes aanmoedigen om een ​​acupunctuurbehandeling te gebruiken.

Laten we alleen het geval van een recente patiënt nemen.

  1. vrouw, 65+

– in 2013 met diabetes gediagnosticeerd

– hoge bloeddruk

– hoge cholesterol

– pijn in de gewrichten (voorale knieën)

– blokkade in de schouder

– enzovoort

Na twee behandelingen daalde haar bloedsuikerspiegel aanzienlijk. De patiënt was zeer verrast toen zij hoorde dat zij zo snel naar beneden kon gaan. “Mijn kniepijn is verbeterd, maar mijn schouder is nog niet helemaal verbeterd”.

“Ik heb mijn cholesterol en bloeddruk nog niet gecontroleerd, dus ik weet niet zeker of er veranderingen zijn, maar als mijn bloedsuikerspiegel snel daalt, verwacht ik dat mijn cholesterol en bloeddruk uiteindelijk zullen verbeteren”.

Hoewel ik niet alle diabetespatiënten heb bijgehouden, zijn er veel gevallen waarin de diabetesniveaus en hyperlipidemie verbeterden.

2. Vrouw: 60+, astma, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, artrose (veel pijn in alle grote gewrichten)

Deze patiënte bezocht het ziekenhuis vanwege lichamelijke vermoeidheid veroorzaakt door astma (haar man bezocht het ziekenhuis eerst en keerde na veel verbetering terug). Hij stopte met werken vanwege astma. Astma en gewrichtspijn zijn ook aanzienlijk verbeterd.

Zij was blij om te kunnen zeggen dat haar cholesterolgehalte nu aanzienlijk is verbeterd. Zij was iemand die geen medicijnen gebruikte. Deze patiënt had in 2021 en ook in 2022 een waarde van 6,3 maar de laatste maand is het 5,8. Ze was hier heel blij mee.Ik ben ervan overtuigd dat het de werking van acupunctuur is, en dat denkt zij ook. Want verder is er niets veranderd.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op