Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

zaterdag 18 februari, 2023

Aangezichtsverlamming / Bellse parese

Ik run mijn acupunctuurkliniek al 9 jaar en tot nu toe heb ik slechts twee Bellse parese-patiënten gehad. Kortom, beiden verbeterden 100%. Er zijn nogal wat patiënten die met een aangezichtsverlamming naar Ostersdoctor(vergelijkbaar met acupuncturist in NL)komen, maar ik denk dat het komt omdat acupunctuur in Nederland nog niet universeel is.

1. vrouw, 60+, Lymeziekte, gezichtsverlamming / Bellse parese.

  • Symptomen
    • oog gaat niet goed dicht
    • praten en slikken is lastig
    • Soms maagpijn, boven rugpijn (L, R), veel stress
    • ziekte van Lymemondhoek hangt

Het verbeterde veel vanaf de eerste behandeling en na de tweede behandeling keerden de mond en ogen terug naar hun oorspronkelijke posities. Misschien geloven sommige mensen het niet, maar het is waar. Deze patiënt kwam 5 dagen na het begin van de ziekte naar mijn praktijk. Het werkte dus snel. De ogen en mond keerden terug naar hun oorspronkelijke positie, maar het gevoel van trekken bleef, maar zelfs dat verdween na de derde behandeling.

conclusie:

 • Patiënt arriveerde binnen 1 week na aanvang zonder tijd te verspillen.
 • De oorzaak was geen hersenbloeding, het zou een virale infectie kunnen zijn (waarschijnlijker volgens de dokter; ondanks de symptomen niet verbeteren met de medicijnen).

2. man, rond 50, hersenbloeding gehad

Nadat hij na het begin gestaag een afkickbehandeling had ondergaan, zag hij er over het algemeen goed uit, maar één lip hing naar beneden. Deze persoon had een snelle behandeling nodig omdat hij vanwege zijn werk veel moest praten.

 • onset: in jan – 2022 had en kwam hij naar mijn praktijk, ruim 3 maanden na zijn hersenbloeding.

Naarmate de behandeling vorderde, ging het beetje bij beetje beter. Het verbeterde echter niet zo snel als bij de eerste patiënt. Het was na meer dan 20 behandelingen dat hij zich helemaal zichtbaar beter voelde. Uiteindelijk heeft het meer dan 6 maanden geduurd om helemaal beter te worden. (jan-2023). Momenteel heeft deze persoon geen enkel probleem qua uiterlijk, geen trekken of andere abnormale symptomen en hij zei dat er geen probleem is, zelfs niet als hij 6 uren achter elkaar praat(zonder probleem).

In het begin kwam hij elke week, maar nadat hij min of meer stabiel was geworden, kwam hij eens in de twee weken voor een acupunctuurbehandeling.

Zoals de meeste patiënten met een hersenbloeding heeft deze patiënt hoge bloeddruk en diabetes. Zowel de bloeddruk als de diabetes werden echter stabiel; natuurlijk samen met medicatie.

Als het langer dan 6 maanden duurt, lijkt het lang, maar als je eens in de 2 weken een behandeling krijgt, gaat die tijd snel voorbij. En als je gezond wordt/beter wordt, is 6 maanden niets.

Ik ben deze patiënt die een behandeling heeft ondergaan en is verbeterd dankbaar. Want ook voor mij is dit een waardevolle ervaring.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op