Acupunctuur Jeong

Klinische Casus

donderdag 14 september, 2023

Aangezichtspijn / gezichtsneuralgie

  1. vrouw, 30+, aangezichtspijn en onverklaarbare veel klachten

symptoom:

  • gezicht zenuwpijn (2 maanden lang)
  • trillend ooglid (9 maanden)
  • Extreem moe
  • burn-out (4 maanden lang thuis werken)
  • nek- en schouderpijn
  • en nog meer
  • slecht slapen → ooit slaapmiddel/kalmerend middel gebruikt, maar door veel bijwerking gestopt

Deze patiënt had veel verschillende tests in het ziekenhuis en therapeuten ondergaan voordat zij bij mij kwam. Er was echter helemaal geen verbetering, dus bezocht zij voor de laatste keer een acupunctuurcentrum. In veel gevallen is de laatste keuze een acupunctuurkliniek.

Enige tijd geleden belde iemand om te informeren naar gezichtsneuralgie, en ik vertelde hem eerlijk dat ik veel algemene neuralgiebehandelingen had geprobeerd, maar nog geen ervaring had met gezichtsneuralgie, en hij zei dat hij graag iemand zou ontmoeten met ervaring. Dus ik vertelde hem dat er een ervaren acupuncturist moest zijn.

Omdat het principe hetzelfde is, is de kans groot dat de patiënt genezen zou zijn, maar hoe dan ook… ..

Deze vrouw was dus de eerste patiënt met gezichtsneuralgie. Tenslotte?? De pijn verdween halverwege de eerste behandeling. Ze zei ook dat haar oogleden ongeveer drie keer trilden tussen de behandeling.

Tijdens haar tweede bezoek kreeg ik te horen dat de neuralgie slechts incidenteel was en dat deze vrijwel verdwenen was. Zij vertelde dat zij niet zeker was van het effect van de acupunctuurbehandeling, omdat zij (zoals gepland) een Botox-behandeling kreeg tegen het trillen van de oogleden, en dat haar oogleden soms trillen. Ze zei dat als de ooglidtrekkingen niet verdwenen, zij opnieuw een Botox-behandeling kreeg voorgeschreven.

Omdat de gezichtsneuralgie nog maar 2 maanden oud was, trad het behandelingseffect snel op, werd de stijfheid in de schouders en nek aanzienlijk verbeterd en werd ook de slaap verbeterd. Is het niet geweldig om al na één behand eling zoveel effect te zien?

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op