Acupunctuur Jeong

Over mij

Na vier jaar met succes de opleiding Klassieke Acupunctuur te hebben gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai te Amersfoort, ben ik met enthousiasme mijn acupunctuurpraktijk aan de Noordbargerstraat 6b te Emmen begonnen op 1 januari 2015.

Overigens is mijn praktijk sinds 1 oktober 2021 gevestigd in perceel De Bukakkers 16 in Emmen.

InSook Jeong (Zuidkoreaanse therapeut)

Maak een afspraak

Een waarzegger zei ooit tegen me over mijn lot: Jij gaat mensen redden. Ik studeerde destijds voor een graad in de psychologie, dus ik dacht dat dat niet verkeerd was. Omdat psycholoog zijn iemand kan redden.

Maar nadat ik nu (per ongeluk en onverwacht) acupuncturist ben geworden, krijg ik soms kippenvel over mijn rol als acupuncturist.

Mensen redden klinkt misschien te groots. Maar ik denk dat ik mijn deel op een vergelijkbare manier doe. En ik wil het beter doen. Dus ik lees boeken, ontmoet mensen, volg lessen en maak me zorgen over dit en dat (om nog meer te leren/weten).

Waarom ik acupuncturist ben geworden:

Zelfs toen ik in de twintig was, was mijn basisuithoudingsvermogen zwak en toen ik aan de andere kant van de wereld ging wonen, waar het water, de wind en de lucht anders waren, ging mijn uithoudingsvermogen nog verder achteruit.
Onderzoek wees steeds uit dat er niets aan de hand was.

Toch dacht ik dat er iets niet klopte, dus ben ik er meerdere keren naar gaan zoeken, tot ik op een dag bij mijn huisarts kwam. Ik zei dat ik vaak duizelig was, weinig energie had, regelmatig hoofdpijn had en dat mijn lichaam zwaar voelde als nat katoen. De dokter zei : “Vrouwen zijn vermoeider dan mannen, en dergelijke symptomen komen vaak voor”. Dat klopt, en soms ook niet. De dokter lijkt achter in de dertig en ziet er erg moe uit. Misschien was zij vermoeid van haar baan en werken in het opvoeden van haar kinderen.

Dat gezegd hebbende kreeg ik spijt in mijn geweten en kon ik niet langer klagen bij haar en besloot ik dat ik voor mijn eigen gezondheid moest zorgen. Daarna, 4-5 jaar later, werd ik acupuncturist en nu zijn de hoofdpijn, duizeligheid en het gevoel van zwaarte als nat katoen verdwenen. En andere klachten zijn ook weg. Verder werk ik nu 5 dagen fulltime.

De juiste behandelingen

Ik weet dat veel acupuncturisten hun best doen om alle en belangrijke kennis te leren. Ze volgen veel bij/nascholingen, seminars en zelfs gaat men ver weg uit Nederland om goede behandelingen te leren voor hun patiënten. Zij gaan bijvoorbeeld naar China, Korea, Japan en ook naar Amerika. Oosterse landen hebben een boeiende historie met naalden maar in Amerika is men begonnen om samen te werken met acupuncturisten in ziekenhuizen. Ons buurland Duitsland is in ziekenhuizen ook begonnen met deze samenwerking met naalden.

Ik heb een klein voordeel als acupuncturist, want ik kom uit Zuid-Korea waar acupunctuur heel gewoon is en een lange historie heeft, net als oosterse medicijnen. Ik heb veel geleerd tijdens mijn opleiding aan de Academie Qing-Bai in Amersfoort, maar ik leer meer in oud – Koreaanse boeken en van docenten in Korea via internet en hun boeken. Af en toe ga ik terug naar Korea, niet alleen op vakantie bij mijn familie maar ook om les te volgen. Ik verheug me op deze interessante, serieuze en diepgaande lessen. Ongetwijfeld maken deze lessen mij een betere acupuncturist.

Veel mensen vinden acupunctuur misschien nog vreemd, maar het is het zeker waard om dit te doen. Iedereen spaart geld voor op vakantie en voor bv. een nieuwe auto, dan waarom niet voor je gezondheid? U mag meer aandacht geven aan uw eigen lichaam want uw lichaam is je beste vriend (wees er aardig voor).

Ik ben als lid ingeschreven bij de beroepsvereniging NVA en dat betekent dat naast erkenning, kwaliteit en betrouwbaarheid, u mijn factuur kunt declareren bij uw zorgverzekeraar, mits u een voldoende dekkende aanvullende ziektekostenverzekering hebt. Uw eigen risico wordt daarbij niet aangesproken.

Gelijktijdig met mijn lidmaatschap van NVA ben ik tevens aangesloten bij K.A.B. (Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen). De website van KAB is: www.kab-klachten.nl

Ik nodig u van harte uit om een afspraak met mij te maken.

Vergoedingen 2023:
www.zorgwijzer.nl/vergoedingen/acupunctuur

Afspraak maken

Mijn behandelingen

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op