Acupunctuur Jeong

Blog

vrijdag 23 september, 2022

Ideaal en Realiteit

Deze keer, toen ik naar Korea ging, maakte ik een groots plan om drie weken voor mijn moeder te koken, maar het resultaat was anders.

Een moeder van 80+ kon haar dochter van 50+ niet laten koken voor haar dochter die na lange tijd thuiskwam (vanwege Corona). Ik zei dat ik het zou doen, maar mijn moeder zei dat ze graag het zelf zou doen.

Dus ik heb de hele tijd de maaltijden gegeten die mijn moeder voor me maakte.

In het midden, toen mijn vriendinnen 3 dagen en 2 nachten op bezoek waren, maakte ik alle maaltijden klaar. Ik heb het de hele tijd zelf gekookt en samen gegeten, maar helaas zijn er geen foto’s van.

Jammer dat we er niet eens aan hebben gedacht om foto’s te maken, want we bleven maar kletsen en maaltijden klaarmaken voor ons vijven.

Mijn plan was om het zo in te richten. Deze foto’s zijn meer dan 10 jaar oud.  Dit is onze verjaardags- en housewarming-feestfoto. (Onze verjaardag is in januari, maar het was eigenlijk in mei, omdat iedereen die was uitgenodigd van ver moest komen, dus we kozen een goed moment voor het weer)

*** De blauwe zijden loper op tafel is door mijn moeder zelf gemaakt.

Een taart die niet op de foto staat, heb ik van Hema gekocht, maar de rest heb ik zelf gemaakt, dus ik heb hem drie dagen van tevoren klaargemaakt. 
Ik heb ook brood gemaakt, dat erg populair is in Korea (het werd gemaakt door een ingewikkeld proces), en sommige mensen genoten ervan, maar sommige mensen namen een hap en gooiden het weg … Op dat moment wilde ik huilen hahaha.

En er was te veel eten over na het feest. Daarna de conclusie die ik kwam was om niet te veel eten te maken. En ik realiseerde me dat Nederlanders en ik verschillende smaken hebben.

Dus vanaf dat moment maakte ik niet veel soorten eten meer. Het is veilig om alleen het rundvleesgerecht te maken dat iedereen lekker vindt als hoofdgerecht en nog een paar erbij te koken.

Bulgogi werd ook gemaakt, maar dit gerecht moest ter plekke worden gemaakt, dus het staat niet op een vooraf voorbereide tafel.

De realiteit is echter dat ik heb gegeten en gedronken van mijn moeder die ouder is dan 80 jaar. 

Sorry en bedankt moeder. 

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op