Acupunctuur Jeong

Blog

maandag 1 november, 2021

Het is winter

Onze keel begint te prikken en te tintelen, en we zijn bang dat we mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Er is dus een thee die ik elke dag drink om verkoudheid te voorkomen, en dat is gemberthee. Net als in cafés, in 0,3-0,5 cm snijden, heet water overgieten, honing naar smaak toevoegen en klaar.

1) Werkzaamheid van gember: verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed

Gember wordt gekenmerkt door een pittige en goedkope smaak, die te danken is aan het ingrediënt gingerol in gember. Dit ingrediënt heeft het effect van het verlagen van de lipide concentratie in het lichaam. Een verhoging van de bloedlipideconcentratie veroorzaakt atherosclerose, herseninfarct, enz., die kunnen worden voorkomen.

2) Werkzaamheid van gember: verlichting van astmasymptomen

Gember verlicht ontstekingen en verwijdt de bronchiën. Astmapatiënten kunnen baat hebben bij het nemen van gember samen met hun astmamedicatie.

3) Werkzaamheid van gember: het lichaam opwarmen

Onder de ingrediënten van gember spelen ingrediënten genaamd gingerol en shogaol een rol bij het verwijderen van koude energie uit het lichaam en maken ons lichaam warm.

4) Werkzaamheid van gember: helpt bij het verlichten van artritis.

Gember heeft het effect van het kalmeren van het overmatige immuunsysteem dat in ons lichaam optreedt. Aangezien reumatoïde artritis een auto-immuunziekte is, verlicht gember reumatoïde artritis. Dit komt door de antioxidanten in gember, die helpen het immuunsysteem in balans te brengen en ontstekingen te verminderen.

5) Werkzaamheid van gember: om te stoppen met braken

Gingerol in gember verbetert het inspanningsvermogen van het spijsverteringsstelsel, stopt braken en is effectief in het voorkomen van reisziekte. Als u terughoudend bent met het nemen van reisziektepillen, is het ook een goed idee om gemberpoeder 30 minuten voordat u op een auto of boot stapt, in te nemen.

6) Werkzaamheid van gember: antibacterieel en kanker bestrijdend effect;

Gingerol en shogaol in gember hebben uitstekende antibacteriële effecten. Het speelt ook een rol bij het remmen van DNA-schade in ons lichaam. Daarom remt het de groei van tumorcellen door de inductie van kanker veroorzaakt door DNA-modificatie te remmen.

7) Werkzaamheid van gember: bevordert de spijsvertering

De shogaol-component in gember bevordert de afscheiding van maagsap.

8) Werkzaamheid van gember: effectief voor bronchitis en keelpijn

Gember is effectief als verkoudheidsmiddel. Gember heeft echter ook het effect dat het het lichaam verwarmt, dus het is beter om het niet te consumeren als je koorts of zwelling van de amandelen hebt.

gemberthee emmen

3 bijwerkingen van gember

1) Bijwerkingen van gember: irriterend voor de maag

Gember stimuleert ook de afscheiding van maagsap en stimuleert het maagslijmvlies. Wees daarom voorzichtig, want te veel gember in één keer consumeren kan maagpijn of diarree veroorzaken.

2) Bijwerkingen van gember: koorts veroorzaken

Gember is een voedsel dat het lichaam verwarmt. Het is daarom niet goed om te vaak gember te nemen als je koorts hebt of als je last hebt van veel warmte in je lichaam.

3) Bijwerkingen van gember: rol bij verwijdende bloedvaten

Gember verwijdt ook de bloedvaten. Daarom, als u bloedingsstoornissen heeft, zoals aambeien, maagzweren of zweren in de twaalfvingerige darm, moet u een kleine hoeveelheid consumeren.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op