Acupunctuur Jeong

Blog

woensdag 23 november, 2022

Het enige om “nee” te zeggen.

De oude Griekse filosoof Plato zei: “wees altijd aardig voor anderen. Iedereen die je ontmoet voert momenteel de zwaarste strijd van zijn leven

Ik ben niet gewend aan het woord nee.

Zelfs als ik wat meer van mijn tijd en wat meer van mijn geld spendeer, voel ik me meer op mijn gemak dan als ik om een gunst vraag. De meesten kiezen voor “gemoedsrust” omdat een comfortabele geest net zo belangrijk is als tijd en geld.

Dus als ik mijn kennissen zie die het moeilijk hebben in relaties, zeg ik altijd: “Maak je niet te veel zorgen en doe het op de manier waarbij jij je prettig voelt.” Omdat je onbeleefd bent en loslaat: “Heb ik concessies gedaan?” Omdat het beter is dan spijt hebben van of je ongemakkelijk voelen bij andere gedachten.

Zelfs als je een beetje lijdt, zul je leven met je gemak, of met andere woorden, dat is je aangeboren neiging. Dit komt omdat, als je je gezindheid krachtig probeert te veranderen, de energie zo groot is dat je dagelijks leven door elkaar geschud kan worden.

Dus in het begin werd ik vaak verrast door de Nederlanders die zeiden dat “Nee” relatief makkelijk was. Nu ik eraan gewend ben, antwoord ik “nee” wanneer het absoluut noodzakelijk is, in plaats van het ja in mijn verleden.

En er is maar één geval van consequent “nee” antwoord.

Het is een verzoek van patiënten die naar mijn kliniek komen. In de afgelopen 8 jaar is mij dit soort dingen zo nu en dan gevraagd. “Mijn verzekering is al afgelopen. Ik kan dus geen behandeling meer (vergoed) krijgen. Kan het worden gebruikt als echtgenoot- of kindverzekering?” In de tussentijd is het niet gemakkelijk om nee te zeggen tegen iemand die je goed kent of tegen iemand die om een goede reden vraagt. En vaak komt de patiënt dan niet meer. Maar ik moet mijn aan de regels houden.

Of een nieuwe patiënt roept via telefoon: ‘Ik heb een verzekering, maar mijn moeder niet. Kan mijn verzekering mijn moeder dekken?” natuurlijk is dit een spel en vervolgens komt de patiënt niet.

Ik heb echter een geoptimaliseerde (mijn eigen) handleiding en basisprincipes voor het werk nodig. Ik blijf werk als acupuncturist, dus ik blijf bij dit principe. Het mag gewoon niet. Dus als je dit leest, hoop ik dat je dit soort verzoeken niet doet. Bedankt.

***** 

Mensen die vaker een behandeling nodig hebben, haken soms af als het maximum te vergoeden bedrag is bereikt of als hun verzekering afloopt. In feite is het niet makkelijk om een behandeling te betalen zonder een dekkende aanvullende verzekering. Daarom verhoog ik mijn tarieven voor een behandeling in 2023 niet, in de hoop dat de behandeling zal doorgaan in die mate dat het hun dagelijkse leven niet verstoort.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op