Acupunctuur Jeong

Blog

woensdag 2 november, 2022

Uiteten

Uit eten met mama

Toen ik vanwege Corona voor het eerst in tweeënhalf jaar naar Korea ging, riep ik luid dat ik voor mijn moeder zou koken (zie mijn laatste blog). En zelf zei ik dat ik kimchi twee keer zouden maken. Kortom, ik kon die belofte niet houden.

Want:

 1. Mijn moeder zei dat ze niet van kimchi houdt. Omdat er altijd verschillende soorten kimchi in huis waren, heb ik nooit gedacht dat mijn moeder kimchi niet lekker zou vinden. Toch was er veel kimchi in huis. Omdat er af en toe kimchi werd gestuurd van haar schoondochter of buurvrouwen.
 2. Ik heb drie weken lang heel veel huishoudelijk werk gedaan.
 • Toen ik na lange tijd naar huis ging, zag het behang er oud uit, dus heb ik het hele huis opnieuw behang gedaan(via bedrijf). Het duurde enkele dagen om alles uit te pakken en te reorganiseren.
 • Ik heb ook een nieuwe keuken voor mijn moeder geregeld; Ik heb alles weggegooide en een nieuwe gekocht.  En waste de rest, droogde het af en maakte het weer schoon.
 • Ook de koelkast heb ik schoongemaakt. Het is een dubbeldeurs type, de ene kant is een koelkast en de andere is een vriezer. Het kostte me 3 uur om alles eruit te halen en alle hoeken en gaten schoon te maken met afwasmiddel, en het was zo moeilijk dat ik de vriezer de volgende dag maar schoonmaakte.
 • Ramen en kozijnen ook heb ik schoongemaakt. Vensters in Koreaanse stijl zijn van het gladde type en hebben twee lagen, dus je moet alle 8 zijden van elk venster schoonvegen. Dit duurde ook 2-3 dagen (iemand met een goed uithoudingsvermogen kan het allemaal in één dag afmaken, maar mij kostte het een tijdje).
 • De badkamer was relatief schoon maar Ik heb ook de badkamer schoongemaakt.
 • En op een dag ging ik winkelen met mijn moeder.
 • Voor mijn moeder om een nieuwe bril te kopen, naar het ziekenhuis te gaan en uit eten te gaan.
 • En vanwege de ernstige droogte toen ik eraan kwam, moest ik mijn moeders tuin en moestuin elke dag water geven. Het was een klus die zeker 30 minuten tot een uur duurde. Er waren veel gevallen waarbij de waterslang niet ver genoeg reikte of de slang steeds het verbindingsgedeelte heeft ontbroken, waardoor het water werd wegspoot. 
 • En op een dag ging ik met mijn broer en zijn vrouw naar het strand ver weg om sashimi(rauwe zeevruchten vis)te eten.

Geen enkele dag werd doorgebracht met stilzitten en rusten. Op vakantie gaan naar Korea/ thuisstad is geen echte vakantie. Integendeel, het gevoel van het nakomen van verplichtingen is sterker. Ik denk dat een echte vakantie plek is waar niemand mij kent.

Dus je zou kunnen zeggen dat ik geen tijd of energie had om te koken.

En een andere reden was dat mijn moeder wilde koken voor haar dochter die al lang niet was gekomen.

Toen mijn vrienden kwamen, deed ik bijna alles, en mijn moeder genoot er ook van. Gelukkig voelde ik me opgelucht dat ik al minstens drie dagen bezig ben geweest met het bereiden van maaltijden.

En mijn moeder wilde sashimi eten, dus gingen wij naar het strand, wat meer dan 4 uur heen en terug duurde, om verse sashimi te eten en verse zeevruchten te kopen op een nabijgelegen markt. Dit zijn dingen die hier niet kunnen worden gegeten, dus ik heb foto’s gemaakt.

*** En

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne werd de vliegtijd ook met 5 uur verlengd, waardoor ik nonstop 30 uur heen en terug in het vliegtuig zat. De stoelen waren economy class.

De volgende keer ga ik zeker business class (ik moet ijverig sparen…)

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op