Acupunctuur Jeong

Blog

dinsdag 1 maart, 2022

80 jaar + Wedding dress

 

Mijn ouders hadden een traditionele Koreaanse huwelijksceremonie. Dat betekent dat ze getrouwd waren met geen witte trouwjurk maar een hanbok(traditionele kleding), geen sluier, en een jokduri op hun hoofd in plaats van een sluier.

Traditionele trouw jurk van Korea

Dus mijn moeder heeft nooit een trouwjurk gedragen. Maar vorig jaar, voor de 80ste verjaardag van mijn moeder, probeerde ze voor het eerst een mooie trouwjurk. (mijn schoonzus heeft alles geregeld). Als mijn vader nog leefde, had ze een foto met hem gemaakt…

Een moeder die een witte trouwjurk en make-up draagt, is erg mooi. Op een keer, toen mijn vriendin naar ons huis kwamen, hoorde ik soms een stem. “Je moeder is mooier dan jij” of “Hé, je moeder is echt mooi” enz.

Toen ik mijn moeder hierover vertelde, zei ze: “Mama voelt zich beter als ze hoort dat haar dochter mooier is dan ik.” Maar mijn moeder heeft nooit gehoord wat ze wilde hahaha.

Zelfs lijk ik alleen op het inferieure deel van mijn ouders.

Bijvoorbeeld)

– Mijn moeder en overleden vader zijn in de 80, maar ze zijn groter dan de gemiddelde lengte van de mensen in de Republiek Korea. Maar ik ben kleiner dan de gemiddelde lengte in Korea.

Volgens een onderzoek uit 2016 door een onderzoeksteam onder leiding van Elio Rivoli, Dean of Public Health aan het Imperial College UK, is de gemiddelde lengte van Koreaanse mannen is 174,9 cm en die van vrouwen is 162,3 cm.
(zoals jullie allemaal weten, de langste mensen ter wereld zijn de Nederlanders)

– Mijn vader was slank tot hij stierf, maar ik heb de neiging om aan te komen, net als mijn moeder.

– Mijn moeders naam is Bunnim (meisje van witter poeder) omdat ze zo wit als tarwepoeder was toen ze werd geboren. Maar ik heb een wat donkere huidskleur, net als mijn vader.

– Mijn vader kon heel goed zingen, maar ik lijk op mijn moeder ….dus(ik ben nu aan het huilen …hahaha).

Waarom lijk ik alleen op de inferieure delen van de twee? Dat dacht ik weleens. Bovendien kan ik niet eens mooi lopen.

Maar op een gegeven moment dacht ik:

“Ik ben dankbaar dat ik ogen heb die alle mooie dingen in de wereld kunnen zien, en ik ben zo dankbaar voor mijn lelijke benen die me overal brengen waar ik heen wil, ook al kan ik niet mooi lopen”.

Dan is er niets meer om hebberig naar te zijn. Ik leef elke dag in dankbaarheid voor wat ik heb.

Dus zeg ik soms tegen mensen die ongelukkig zijn. “Kijk wat je hebt. Er zijn genoeg voorwaarden om gelukkig te zijn.”
Bovendien is er het gevoel dat gezondheid de richting van het leven is geworden zeker als je boven de 50 bent. En het is waar dat gezondheid een van de belangrijkste dingen is.

En
– Mijn persoonlijkheid lijkt op mijn vader.
– En er waren vele keren dat ik trots was op mijn mooie moeder.

Bent u toe aan een effectieve behandeling

Ik help u graag! Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op